Monday, November 2, 2009

Mana korang semua????

Salam... korang sume mana pegi ni???hehehehe

Friday, October 2, 2009

Selamat Hari Raya | 1430H

Selamat Hari Raya.... Maaf zahir dan batin... Halalkan makan dan minum... (",) Jom kite beraya....

Sunday, August 9, 2009

Tips for H1N1

Aku dapat pasal tips ni dari email yang diforwardkan...Moga2 dengan ikhtiar dan tawakal kita kepada Allah, Insyaallah mampu di tangani...aminnn...

JUST A SMALL BUT MEANINGFUL INFO FM ME TO YOU AND YR FRIENDS...MY PERSONAL
EXPERIENCE OF H1N1 SINCE IT PRACTICALLY HIT US LIKE A TIME BOMB.....

My staff was crying herself sick on Tuesday morning...was told that her
son was confirmed of H1N1 in his Uni at Kangar, Perlis...worse was that
when he was bedridden 2 days the warden didnt even bother to sent to
hospital till his dad came fm KL and with his friends assistance brought
him to GH Kangar....

No one bothered in the hospital and he was put in the normal ward for
another 2 days!!! (imagine the amount of people he has infected!!)
.....after 2 days and his eyes were turning yellow and saliva
greenish...he was put in quarantined room...

Called his mom to say...minta maaf and ampun la dosa dia, etc...she
practically fainted just telling me the story.. cant do much cos she x
have enough money to go to the north with the father...

First thing we did was made her call the hospital and insist that they
sent him to Sg.Buloh Hospital or any other hospital in KL since they
seemed to be more alert and more equipt...they refused of course...so I
sent her off to Kangar the same day to solve the problem.

Whilst this was happening, SUBHANALLAH, I had a call from one Ustaz who
was in town to "help cure" another H1N1 child in Shah Alam....and was told
this simple prescription by him.....of course kena redha pada ALLAH and
niat dengan sesungguh nya...selawat 3x...

EAT MINIMUM 6 GREEN APPLES A DAY AND FRESH ORANGE JUICE

for those with sore throat please blend the apples and keep on taking till
your fever disappear and yr symtoms are gone....I cannot explain it but
the child in Shah Alam was ok too after taking this tip....

ALHAMDULILLAH...my staff's son was given the apple juice for the whole day
on Monday/Tuesday and dengan kuasa ALLAH he was out of the fever
yesterday Wednesday....she called me and was crying on the phone to say
that her son was out of ICU and was able to eat normally...all these
happened within just 4 days today (thursday 6 august)...

This is just to share with my fellow sisters and brothers and hope this
small info could assist others as well, INSYA'ALLAH!!!!!!!!!! No harm in
trying and kuasa ALLAH anything can happen!!!!

Thursday, July 23, 2009

Kenapa??? Why???

Hello... Hello... Hello...

Kenapa senyap je blog ni? Mane sumer org pegi??? Ni nak tanye, ada sesape tau pasal broadband DiGi tak?? Macam mane pakej dia... Coverage... Dan yg seangkatan dengannye... Aku da try Celcom & Maxis broadband... Ingatkan nak try DiGi plak...

Wednesday, June 24, 2009

Mari mengundi

blogger-emoticon.blogspot.comJom suma kita menggundi tempat untuk kita buat reunion!!!

Spain vs United States

Heheh... Bleh ke post benda mcm ni??? Aku saje je.. Tgk takde saper pun nk post pe2.. Asek cik Ruby je yg post. Meh aku post gak. Kasi meriah... Apa ni, Spain ketinggalan 0-1... Tu je nak tulis, nk tunggu 2nd half... Hurm, tp dah alang-alang tulis ni, meh la aku nak mintak pendapat korg. iPhone vs Touch Diamond 2 (HTC), mane yg best??? Dr segi design, application & etc... Harga lebih kurang je kan... Gudnyte...


Friday, June 19, 2009

Jangan segan2

wahai kengkawan ku...korang post jer apa2 kt cni....jgn la segan silu...buat la mcm umah sendiri....meh2

Wednesday, June 17, 2009

Kak Afni dpt baby girl

blogger-emoticon.blogspot.com10 mei yang lepas, kak afni telah selamat melahirkan anak sulungnya yang pertama..Baby girl, nama Sufi Aleesya kalau tak silap ruby la...Nnt kak afni dah abeh pantang, dia akan update pic babynya heee...pasni kita tgu giliran sapa lak ek hehehe

Tuesday, June 16, 2009

Iklan bisnes anda

Meh2...sapa yang ada blog bisnes mcm kursus kawen ke, jual sabun ke, buat cupcake ke,apa2 je la meh bg url...nnt aku setting letakkan tepi blog ni...
sapa lagi nk support kengkawan , kalau bukan kita kan...di samping tu, kita leh hebahkan kepada yang lelain ;)

Monday, June 15, 2009

R*e*U*n*i*O*n

Hi fellas...

Erm memandangkan kita dah lama tak berjumpa beramai-ramai almost 3 years so I m hoping that we can do a gathering.
Ada several ideas la skg.
1) pegi makan besar kat Umbai. a weekend at melaka maybe.
2)jumpa kat KL. mayb kat nelly's ampang ke? pointview ke? hehe anywhere la. lagi best tgk imax transformers
3)pegi genting(ni bujie punya iidea).

Tarikh: Kita ikut majority. july or august. time gaji :D
Pls leave yr comments yerrr

Thursday, June 11, 2009

Selamat Datang

Selamat datang semua ke blog BITM 0306...Blog ni khas di buat untuk ahli komunitinya menjalankan segala aktiviti...Ahli2 komunitinya terdiri dari bekas pelajar UTEM BITM batch 2003-2006 sahaja...

Blog ini juga bertujuan untuk mengeratkan sesama ahli komuniti..Bukan selama ni tak erat, tapi bila masing-masing dah sibuk dengan hal masing2, mungkin jurang masa untuk bersembang atau bertanya khabar menjadi jauh...

Blog ini juga tempat ahli komunitinya membuat sesuatu pengumuman ataupun jemputan...Apa2 je la yang ingin di kongsi kan....

Jadi, marilah kita sama2 memriahkan blog ini...Ayuuuuuh wahai teman2 ku ^^